9 października 2022r. zakończył się 40-godzinny kurs łączący dodatkowe umiejętności w pracy barmana.
Flair/ free-style obejmował swoim zakresem:
- Working flair -metody pracy za barem z wykorzystaniem ewolucji.
- Craft flair -efektowne nałożenia lodu oraz triki wykonywane za pomocą miarki barmańskiej, łyżki, łopatki, serwetek i wielu innych przyrządów barmańskich.
- Free pouring-nalania bez użycia jiggera.
- Pour TEST -miary barowe.
- Exhibition flair -widowiskowe ewolucje, nauka całych sekwencji.
- Speedround -szybkość przygotowywania cocktaili.
W drugiej części kursu uczniowie wykonywali drinki i przybierali je efektownym garni. Nabycie dodatkowych umiejętności barmańskich z pewnością pozwoli zadziwić gości przy barze.
Zapraszamy od obejrzenia naszej fotorelacji.
Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani Dyrektor, dzięki której możliwy był udział w kursie podnoszącym kwalifikacje zawodowe.