Kurs flair i nowoczesne dekoracje drinków

9 października 2022r. zakończył się 40-godzinny kurs łączący dodatkowe umiejętności w pracy barmana.

Flair/ free-style obejmował swoim zakresem:

  • Working flair -metody pracy za barem z wykorzystaniem ewolucji.
  • Craft flair -efektowne nałożenia lodu oraz triki wykonywane za pomocą miarki barmańskiej, łyżki, łopatki, serwetek i wielu innych przyrządów barmańskich.
  • Free pouring-nalania bez użycia jiggera.
  • Pour TEST -miary barowe.
  • Exhibition flair -widowiskowe ewolucje, nauka całych sekwencji.
  • Speedround -szybkość przygotowywania cocktaili.

W drugiej części kursu uczniowie wykonywali drinki i przybierali je efektownym garni. Nabycie dodatkowych umiejętności barmańskich z pewnością pozwoli zadziwić gości przy barze.

Zapraszamy od obejrzenia naszej fotorelacji.

Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani Dyrektor, dzięki której możliwy był udział w kursie podnoszącym kwalifikacje zawodowe.