Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: język angielski
języki obce: j. angielski, j. niemiecki
- na punkty przeliczane są oceny z przedmiotów: j. polski, matematyka, j. angielski, biologia
Technik technologii żywności potrafi: wytwarzać produkty spożywcze – różnego rodzaju pieczywo, obsługiwać maszyny i urządzenia stosowane do produkcji wyrobów spożywczych, organizować i nadzorować przebieg procesów technologicznych w przetwórstwie spożywczym, kontrolować pracę maszyn stosowanych w przetwórstwie żywności. Może pracować w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, w instytucjach zajmujących się badaniem i oceną żywności, w firmach cukierniczych, piekarniach, laboratorium dokonującym analizy i oceny żywności.
Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:
- SPC.01 Produkcja wyrobów cukierniczych
- SPC.07 Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych