Technik żywienia i usług gastronomicznych i Technik usług kelnerskich

Ten zawód stworzony jest dla ludzi lubiących przygody ze sztuką kulinarną, dbających o siebie i innych, myślących racjonalnym odżywianiu oraz dla wszystkich przedsiębiorczych.
Z nami poznasz tajniki sporządzania potraw i napojów, estetycznego ich podania oraz organizacji usług gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły możesz podjąć pracę w różnych typach przedsiębiorstw gastronomicznych, jako doradca ds. zdrowego żywienia lub otworzyć własną firmę. Możesz kontynuować naukę na studiach związanych z technologią żywności , dietetyką, biotechnologią.

Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:

  • HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
  • HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Jeżeli jesteś osobą pozytywnie nastawioną do ludzi, akceptujesz usługowy charakter Twojej przyszłej pracy – przyłącz się do nas i zostań kelnerem.
W trakcie nauki poznasz fachową i kompleksową obsługę konsumenta w różnorodnych zakładach gastronomicznych, obsługę kelnerską wszelkiego rodzaju przyjęć okolicznościowych, wystaw, bankietów, spotkań. W ramach realizowanej innowacji pedagogicznej możesz poszerzysz wiedzę z zakresu win oraz z barmaństwa.
Zawód kelnera jest bardzo atrakcyjny, cieszy się renomą w kraju i za granicą. Jako dobry kelner znajdziesz pracę w restauracji, kawiarni, pensjonacie, domu wczasowym. Możesz być także zatrudniony na statkach lub promach. Uczniowie po naszym technikum mogą kontynuować naukę na studiach wyższych.

Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:

  • HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich
  • HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych