Klasa 1g Technikum nr 1: technik żywienia i usług gastronomicznych

Przedmioty rozszerzone: język angielski, biologia

Przedmiot uzupełniający: historia i społeczeństwo

Języki obce: język angielski, język niemiecki

Ten zawód stworzony jest dla ludzi lubiących przygody ze sztuką kulinarną, dbających o siebie i innych, myślących racjonalnym odżywianiu oraz dla wszystkich przedsiębiorczych.
Z nami poznasz tajniki sporządzania potraw i napojów, estetycznego ich podania oraz organizacji usług gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły możesz podjąć pracę w różnych typach przedsiębiorstw gastronomicznych, jako doradca ds. zdrowego żywienia lub otworzyć własną firmę. Możesz kontynuować naukę na studiach związanych z technologią żywności , dietetyką, biotechnologią.

Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:

  • T.06 – Sporządzanie potraw i napojów
  • T.15 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych