Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: biologia
języki obce: j. angielski, j. niemiecki,
- na punkty przeliczane są oceny z przedmiotów: j. polski, matematyka, j. angielski, biologia
Ten zawód stworzony jest dla ludzi lubiących przygody ze sztuką kulinarną, dbających o siebie i innych, myślących racjonalnym odżywianiu oraz dla wszystkich przedsiębiorczych.
Z nami poznasz tajniki sporządzania potraw i napojów, estetycznego ich podania oraz organizacji usług gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły możesz podjąć pracę w różnych typach przedsiębiorstw gastronomicznych, jako doradca ds. zdrowego żywienia lub otworzyć własną firmę. Możesz kontynuować naukę na studiach związanych z technologią żywności , dietetyką, biotechnologią.
Uzyskasz kwalifikacje w zawodzie:
- HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań
- HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych