Kurs: Flair i nowoczesne dekoracje drinków

29 maja 2021 r. zakończył się 40-godzinny kurs łączący dodatkowe umiejętności w pracy barmana.

Flair/free-style obejmował swoim zakresem:

  • Workingflair – metody pracy za barem z wykorzystaniem ewolucji.
  • Craftflair – efektowne nałożenia lodu oraz triki wykonywane za pomocą miarki barmańskiej, łyżki, łopatki, serwetek i wielu innych przyrządów barmańskich.
  • Freepouring – nalania bez użycia jiggera.
  • PourTEST – miary barowe.
  • Exhibitionflair – widowiskowe ewolucje, nauka całych sekwencji.
  • Speedround – szybkość przygotowywania cocktaili.

W drugiej części kursu uczniowie wykonywali drinki i przybierali je efektownym garni. Nabycie dodatkowych umiejętności barmańskich z pewnościąpozwoli zadziwić gości przy barze.

Zapraszamy od obejrzenia naszej fotorelacji.

Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani Dyrektor, dzięki której możliwy był udział w kursie podnoszącym kwalifikacje zawodowe.