29 maja 2021 r. zakończył się 40-godzinny kurs łączący dodatkowe umiejętności w pracy barmana.
Flair/free-style obejmował swoim zakresem:
- Workingflair – metody pracy za barem z wykorzystaniem ewolucji.
- Craftflair – efektowne nałożenia lodu oraz triki wykonywane za pomocą miarki barmańskiej, łyżki, łopatki, serwetek i wielu innych przyrządów barmańskich.
- Freepouring – nalania bez użycia jiggera.
- PourTEST – miary barowe.
- Exhibitionflair – widowiskowe ewolucje, nauka całych sekwencji.
- Speedround – szybkość przygotowywania cocktaili.
W drugiej części kursu uczniowie wykonywali drinki i przybierali je efektownym garni. Nabycie dodatkowych umiejętności barmańskich z pewnościąpozwoli zadziwić gości przy barze.
Zapraszamy od obejrzenia naszej fotorelacji.
Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani Dyrektor, dzięki której możliwy był udział w kursie podnoszącym kwalifikacje zawodowe.