Kuchnia Sądecka

6 grudnia 2016 roku klasa 2m oraz 2g przygotowała na warsztatach szkolnych w Szkole Podstawowej nr 20 im. kard. S. Wyszyńskiego w Nowym Sączu, dania regionalne kuchni sądeckiej.

Na pięknie ozdobionym stole można było częstować się regionalnymi przysmakami takimi jak: piklami, pierogami ruskimi, bigosem, podpłomykami, kołaczami, smalcem, wyrobami mięsnymi oraz różnymi innymi smakołykami i potrawami. Uczniowie naszej szkoły prezentowali te dania w pięknych strojach ludowych, co urozmaicało to wydarzenie. W tym dniu także do warsztatów szkolnych zawitał Święty Mikołaj z klasy 2m, który był atrakcja dla dzieci i osób korzystających ze stołówki. Nasz pomysł i wydarzenie wszystkim się bardzo spodobało. Swoją obecnością zaszczyciła nas Pani Mazur oraz Nauczyciele Szkoły Podstawowej nr 20.