W dniu 20 marca 2025 r. Koło Dietetyków ZS nr 1 zorganizowało akcję „Zielona kuchnia dla zdrowia”.
W ramach tego wydarzenia uczniowie należący do Koła Naukowego, pod czujnym okiem Pani Wicedyrektor ds. zawodowych mgr inż. Małgorzaty Mordarskiej oraz nauczycieli – Pani mgr inż. Agnieszki Bisztygi-Pawłowskiej.
oraz Pani mgr inż. Danuty Kożuch przygotowali własne hodowle kiełków oraz inspirujące zielone potrawy z ich wykorzystaniem.
Dalszym etapem wydarzenia była prelekcja „Od nasiona do superżywności – tajniki uprawy i wykorzystania kiełków oraz mikroziół” zaprezentowana przez Studentki Koła Naukowego Dietetyków ANS w Nowym Sączu pod opieką mgr inż. Marka Zborowskiego.
Są to pierwsze owoce współpracy studentów ANS i Koła Dietetyków ZS nr 1.
Wszystkim bardzo serdecznie dziękujemy za udział w akcji.