Za nami druga edycja kursu „Nowe trendy w zdobieniu tortów”

Podczas 40 godzinowego kursu uczniowie poznali podstawy cukiernictwa wykonywali różne ciasta i kremy do tortów, przekładali torty a potem je dekorowali.

Dekoracje tortów były wykonywane z wykorzystaniem różnych technik zdobienia tortów:

były torty:

– W stylu angielskim z wykorzystaniem nowoczesnych technik malowania (- malowanie w stylu akwareli – malowanie lukrem – malowanie jadalnymi farbami)

-Torty dekorowane kwiatami cukrowymi

Torty dekorowane kwiatami z kremu maślanego

-Torty w stylu Pate dacor ( dekoracja w cieście)

-Torty w STYLU NAKED CAKE czyli tort rustykalny zdobiony żywymi kwiatami i owocami

– Torty dekorowane kwiatami w żelu

Zapraszamy od obejrzenia naszej fotorelacji.

Serdeczne podziękowania kierujemy w stronę Pani Dyrektor, dzięki której możliwy był udział w kursie podnoszącym kwalifikacje zawodowe.